- Publicitate -
Ad imageAd image

Aberantele certificate medico-legale eliberate in cazul Grec, repetate cu un tanar din Moisei – Victima a suferit 5 saptamani si a primit doar 17 zile ingrijiri

Ad imageAd image

Cazul lui Daniel Grec, tanarul din Borsa trimis dupa gratii, dupa ce a fost acuzat ca a lovit mai multe persoane cu patul pustii, ridica tot mai multe semne de intrebare si arata abuzurile comise de oamenii legii, care i-au fabricat un dosar umflat fiului consilierului judetean Gheorghe Grec.

Una dintre principalele suspiciuni le prezinta certificatul medico-legal emis pe numele lui Vasile Dragoi, care a primit, initial, din partea medicului Alin Capalnean, peste 40 zile ingrijiri medicale, iar apoi 62 – 65 zile, in conditiile in care starea de sanatate i s-a imbunatatit.

Mai mult, la cateva zile de la incident, Dragoi, zis Nelu Tafistu’, era acasa, in localitate Telci (Bistrita – Nasaud), fara a avea o problema de sanatate deosebita.

Nu de acelasi tratament a avut parte un alt tanar, din Moisei, a carui mandibula a fost afectata de un puternic traumatism. Cu toate ca timp de mai bine de cinci saptamani, acesta nu s-a putut alimenta normal, iar durerile prin care a trecut au fost mari, a primit doar 15 – 17 zile de ingrijiri medicale din partea medicului legist Ion Caragata, din Sighetu Marmatiei.

„Timp de mai bine de o luna nu am putut manca. Patru dinti din fata mi-au fost afectati. Cum ii atingeam putin, cum ma durea de nu mai puteam”, ne-a declarat Toader Nicolae Palade. Indicentul care a dus la traumatismele suferite a avut loc in cursul lunii august.

„Eram la un bar din Moisei. Am baut o bere si doua pahare de vin. Mai eram cu cativa baieti. Apoi au venit cei care au avut treaba cu mine. Pe cel care m-a agresat nici nu l-am cunoscut. Stefan Ivascu m-a intrebat cum ma cheama. El era in dreapta mea. Cand m-am uitat in stanga, m-a lovit la tampla, iar eu am cazut jos. Apoi a continuat sa ma loveasca, folosindu-se de maini si picioare. Am sunat la 112 si am fost dus la Spital”, a mai spus Palade.

Tanarul are si o explicatie pentru cele intamplate. „Eu am lucrat pentru cineva din Moisei, care nu mi-a platit. Si m-am certat cu el. Asta e prieten bun cu Ivascu si cred ca el l-a pus sa ma bata.

Nu e la primul incident de acest fel. Stefan Ivascu a mai agresat un barbat si o femeie, dar victimele s-au impacat cu el”, a mai spus Toader Palade.

Loviturile primite l-au pus in ipostaza de a nu mai putea consuma mancare decat sub forma lichida, insa starea sa de sanatate l-a indreptatit pe doctorul Caragata sa ii acorde doua saptamani de ingrijiri medicale. In schimb, Nelu Tafistu’, a primit doua luni de ingrijiri medicale, iar la cateva zile de la incident acorda interviuri pe prispa casei, fara a arata vreo problema de sanatate.

Ciprian DRAGOS


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu