- Publicitate -
Ad imageAd image

Campanie ZiarMaramures.ro – Ciocolata a ajuns la sufletul a 300 de copii din comuna Coltau – Vezi lacrimile copiilor, suprinse in imagini

Ad imageAd image

Campania initiata de ZiarMaramures.ro, Ne-Cenzurat.ro, StiriMM.ro, DetectivuldePresaSoc.ro si CinemarTV, intitulata „O ciocolata pentru un suflet de copil”, a ajuns la final. Cea mai mare parte din ciocolata stransa in cele aproximativ trei saptamani de la debutul acesteia a fost distribuita copiilor saraci din judet.

Cu ajutorul reprezentantilor HHC Romania, am identificat zona cu cele mai multe persoane aflate la limita supravietuirii. Este vorba de o comunitate din comuna Coltau, alcatuita in mare majoritate din romi.

Copiii de aici au beneficiat de cele aproximativ 300 de pachete realizate cu ciocolata primita (peste 1.500 de bucati), la care s-au adaugat cateva portocale pentru fiecare copil.

Bucuria fara margini a acestora a fost vizibila inca din momentul in care masina noastra a ajuns la gradinita in fata careia am fost asteptati. Imediat, copiii au inceput un „Mos Craciun cu plete dalbe…”, cantat cu atata forta incat s-a auzit in tot satul.

La distribuirea pachetelor am fost ajutati de Maria Lacatos, mediator sanitar, membru al comunitatii, care tine o stricta evidenta a populatiei din zona, astfel ca familiile cu mai multi copii au fost primele care au primit ciocolata si portocale pentru cei mici.

Multumim celor care au contribuit la reusita acestei prime faze a campaniei. S-au adunat 1.500 bucati ciocolata, 170 kg portocale. Ne-au sprijinit:

– angajatii Romplumb Baia Mare – 600 bucati ciocolata

Catalin Chereches – 200 bucati ciocolata

– om de afaceri baimarean – 150 bucati ciocolata si ambalaje

Stefan Pop – 100 bucati ciocolata

Doru Dancus, Liliana Moga, Vasile Vlasin, Sorina Pintea, Stefan Lupsa, Melania Oltean – diverse cantitati

– reprezentant patronate media – 100 bucati ciocolata

– jurnalist baimarean – 70 bucati ciocolata

– magistrati si personal auxiliar instantei de judecata Tribunalul Maramures – diverse cantitati

– alte persoane fizice – diverse cantitati

De asemenea, mentionam ca portocalele, in valoare de 500 lei, au fost oferite de reprezentantii CS Stiinta Baia Mare, iar masina a fost pusa la dispozitie de CSM Baia Mare.

Demersul nostru a beneficiat si de aportul asistentului social Carmen Rus (HHC Romania) si al referentilor sociali Zita Szilagyi si Noemi Kadar (Primaria Coltau).

Campania nu s-a oprit aici. In cursul zilei de joi, a fost programata distribuirea altor zeci de pachete cu alimente si ciocolata mai multor familii sarace din Baia Mare, precum si copiilor din cateva case de tip familial.

Pentru aceasta a doua parte a campaniei au contribuit:

– un consilier local – cu 50 de pachete trimise la tot atatea familii sarace, prin posta

– un reprezentant mass-media – cu 50 de pachete (diverse alimente si dulciuri)

– Vital SA – cu 30 de pachete (diverse alimente si dulciuri)

– un reprezentant mass-media – 30 pachete alimente de baza

– magistrati si personal auxiliar instantei, Tribunalul Maramures – ciocolata si jucarii

– jurnalisti baimareni

ZiarMaramures.ro


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu