- Publicitate -
Ad imageAd image

Pensionarile si exodul angajatilor lasa Directia de Protectia Copilului Maramures fara personal

Ad imageAd image

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures ar putea avea mari probleme de personal in urmatoarea perioada, odata cu pensionarea unor angajati, dar, mai ales, daca acestia vor continua sa plece la munca in strainatate. Deocamdata, nu exista mari probleme, conform directorului Nicolae Boitor.

„O parte a plecat prin pensionare, altii au plecat cu limita de varsta, iar o parte a prins contracte in strainatate. Noi am scos 12 posturi la concurs saptamana trecuta, pe perioada determinata, dar, din pacate, nu s-au prezentat atatia concurenti cate posturi am avut vacante.

Cateva dintre ele s-au ocupat, iar celelalte o sa le scoatem din nou la concurs. Deocamdata, nu sunt probleme de functionare, dar daca acest exod va continua, vom avea probleme cu personalul”, a precizat Nicolae Boitor, directorul Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures.

Printre cele mai deficitare compartimente in privinta personalului, este compartimentul de ingrijire.

„Compartimentul de ingrijire, in special posturile de infirmieri, asistenti medicali sau educatori prezinta cele mai mari deficiente. In noua organigrama, sunt prevazute 1.156 de posturi, dar nu sunt toate ocupate”, a adaugat Boitor.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu