- Publicitate -
Ad imageAd image

Bilantul epidemiei de holera din Haiti este de peste 2.500 de morti

Ad imageAd image

Epidemia de holera din Haiti a facut peste 2.500 de morti de la izbucnirea sa la mijlocul lunii decembrie, pana in prezent fiind descoperite 115.00 de cazuri de imbolnavire, conform unui nou bilant al Ministerului haitian al Sanatatii, citat de France Presse.

In total, 2.535 de persoane au murit de la izbucnirea epidemiei care nu da semne de recul, iar 114.497 persoane s-au imbolnavit, conform unui nou bilant incheiat la 14 decembrie.

Departamentul Artibonite (nord), unde a fost declarata epidemia, raman cel mai afectat, cu 807 morti, in timp ce in capitala Port-au-Prince, unde locuiesc in conditii extrem de precare numerosi sinistrati ai seismului din ianuarie, au fost inregistrati 235 morti.

Conform Organizatiei Panamericane a Sanatatii (OPS), ramura a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), s-ar putea inregistra pana la 400.000 de cazuri de holera in cursul urmatoarele 12 luni, dintre care jumatate numai in viitoarele trei luni.

Aceste noi cifre sunt publicate in contextul in care haitienii asteapta rezultatele definitive ale primului tur al alegerilor prezidentiale si legislative de la 28 noiembrie, care au fost marcate de incidente si acuzatii de frauda.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu