- Publicitate -
Ad imageAd image

Craciun in Maramures la Muzeul Satului pe 21 decembrie

Ad imageAd image

Muzeul Satului din Baia Mare va gazdui marti, 21 decembrie, incepand cu ora 12, sarbatoarea Craciun in Maramures, aflata la a doua editie. Organizatorii (Consiliul Judetean Maramures, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, MaramuresInfoTurism, Centrul Creatiei Populare Maramures, primarii din judet) isi doresc sa le ofere baimarenilor si oaspetilor acestora decorurile si personajele unor sarbatori de iarna autentice, ferite de comercialul cotidian.

Intocmai ca anul trecut, ulitele si gospodariile Muzeului Satului vor fi animate de alaiuri de colindatori, gospodari care pregatesc bunatati in ceaune si mesteri cu produse traditionale de Craciun. Tinand cont ca evenimentul se petrece la o zi dupa Ignat, piesa de rezistenta va fi “pomana porcului”, mai bine zis a porcilor, caci vor fi mai multi “sacrificati” in cadrul traditionalului ritual. Se spune ca atunci cand se taie porcul, e bine sa se dea pomana o strachina plina de faina, asa ca nu va lipsi nici mamaliga. Vinul fiert, bucatele si colindele nu ii vor lasa pe invitati sa simta frigul de afara.

De la Ignat pana la Boboteaza, in Maramures au loc un noian de obiceiuri de iarna iar evenimentul de la Muzeul Satului marcheaza inceputul acestora. Atat turistii, cat si localnicii care vor sa afle cum isi pot petrece zilele libere, sunt invitati sa viziteze pagina web conceputa tocmai pentru acest prilej (www.craciuninmaramures.ro) si mai ales, sa se bucure de ce le va oferi Maramuresul in toate aceste zile.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu