- Publicitate -
Ad imageAd image

Directia de Sanatate Publica va intensifica controalele in perioada sarbatorilor

Ad imageAd image

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, Directia de Sanatate Publica Maramures va intensifica controalele igienico-sanitare in unitatile de productie carne, preparate de carne, lapte, patiserie-cofetarie, panificatie. Deasemenea, se vor organiza controale tematice in unitatile de alimentatie publica , organizatoare ale meselor festive de Revelion.

In perioada Sarbatorilor de Iarna se va asigura asistenta medicala de urgenta prin serviciile de garda si serviciile de primire a urgentelor din cadrul unitatilor sanitare.

Serviciul Judetean de Ambulanta Maramures isi va desfasura activitatea in conformitate cu programarea serviciilor de garda.

In aceasta perioada, medicii recomanda evitarea consumului excesiv de alimente si alcool si miscarea in aer liber, pentru a preveni riscul de imbolnaviri.

De asemenea, specialistii epidemiologi recomanda populatiei sa consume carne de porc numai examinata trichineloscopic si sa evite achizitionarea acesteia din alte locuri decat magazine specializate, deoarece trichineloza este o boala determinata de un parazit care ajunge in organism in urma consumului de carne infestata.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu