- Publicitate -
Ad imageAd image

PDL i-a dat-o lui Base! Cererile Parchetului in cazul Monica Ridzi, respinse de plenul Camerei Deputatilor

Ad imageAd image

Plenul Camerei Deputatilor a respins, marti seara, cererile Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind incuviintarea perchezitiei informatice si extinderea urmaririi penale in cazul Monica Iacob Ridzi.

Cererea privind incuviintarea perchezitiei informatice a obtinut 109 voturi pentru, 110 impotriva si trei anulate in conditiile in care pentru a fi aprobata era nevoie de jumatate plus unu din numarul total al deputatilor.

Cererea de extindere a urmaririi penale a obtinut 99 de voturi pentru, 109 impotriva si 14 abtineri in conditiile in care, pentru a fi aprobata cererea era nevoie de jumatate plus unu din deputatii prezenti. Numarul total al voturilor exprimate a fost 222.

La dezbaterile generale asupra cazului Ridzi, liberala Alina Gorghiu s-a declarat surprinsa de solicitarea fostului ministru adresata deputatilor de a vota impotriva cererilor formulare de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Ea a acuzat PDL ca, la mai bine de un an si jumatate de la presupusele acte de coruptie savarsite de Monica Iacob-Ridzi, a gasit mijloace procedurale si mai putin procedurale de amanare a solicitarilor Parchetului in Camera Deputatilor.

„E regretabil ca doamna ministru are o stare de sanatate precara, dar, in acelasi timp, ca parlamentar si avocat, va marturisesc ca, in mod ferm, cred ca toti suntem egali in fata legii. Doamna Ridzi nu este mai presus de lege si domnia sa trebuie sa-si dovedeasca nevinovatia in fata instantelor de judecata si nu sa stea ascunsa sub fusta PDL”, a spus Gorghiu.

„Sub fusta noastra nu sta nimeni”, i-a replicat liberalei liderul deputatilor PDL, Mircea Toader. El a sustinut ca PDL isi mentine pozitia conform careia Parlamentul nu trebuie sa se erijeze intr-o instanta sau sa aprecieze vinovatia sau nevinovatia unui deputat.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu