- Publicitate -
Ad imageAd image

Valul proceselor – Functionarii din administratia judetului cer inapoi sfertul de salariu taiat in luna iulie – Primele procese, inregistrate la Sighet

Ad imageAd image

Functionarii publici din administratia judetului au inceput procesele prin care contesta reducerea cu 25% a salariului, incepand cu luna iulie a acestui an.

Primii care s-au adresat instantei de judecata au fost angajatii Directiei de Venituri Sighetu Marmatiei, in total 28 de persoane.  Conform lui Liviu Pop, presedintele Sindicatului in Administratie Baia Mare si vicepresedinte la nivel national al FNSA, dosarul a fost inregistrat, urmand a primi termen de judecata.

De asemenea, tot la Sighet, angajatii din aparatul propriu al Primariei (aproximativ 120) urmeaza a se adresa instantei de judecata.

Intr-o situatie similara se afla alte 30 de primarii din judet. Liviu Pop declara ca initiativa functionarilor care fac parte din sindicat va fi urmata de toti angajatii primariilor din judet.

„Este ca bumerangul. Cand vor vedea ca noi am inceput, vor face si ceilalti. In data de 9 decembrie am avut o sedinta cu colegii din judet si au declarat ca se strang semnaturi, urmand ca de la inceputul anului sa se demareze actiuni in instanta.

In tara s-au castigat deja cateva procese, la Timisoara, Arad, Valcea”, a declarat Liviu Pop.

In ceea ce priveste angajatii Primariei Baia Mare, acestia au finalizat strangerea de semnaturi, urmand ca in cursul zilei de miercuri, actiunea lor sa fie inregistrata la instanta de judecata. „Marti, pana la ora 12 ducem toate actele la avocat, iar miercuri le depunem la instanta.

Este vorba de aproximativ 700 de angajati, cu toate serviciile, dintre care, 260 de functionari publici”, afirma Pop.

Nu ar fi primul proces castigat de angajatii Primariei Baia Mare. Dupa ce in urma cu cativa ani, au obtinut in instanta recunoasterea anumitor drepturi speciale, in acest an, acestia s-au adresat din nou magistratilor, cerand respectarea de catre executiv a sentintelor anterioare.

In toamna acestui an, atat personalul contractual, cat si functionarii publici au primit sentinte favorabile, conducerea Primariei fiind obligata a le plati drepturile restante si includerea acestora in indemnizatiile lunare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu