- Publicitate -
Ad imageAd image

Normele sanitar-veterinare europene determina dezechilibre in zootehnia UE

Ad imageAd image

In ultimii doi ani, pretul cerealelor a crescut constant din cauza vremii nefavorabile si speculatiilor financiare. Ca urmare, fermierii au probleme in hranirea animalelor, riscul pentru consumatori fiind reducerea productiei de carne.

Parlamentarii europeni au discutat cu Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura, despre actiunile viitoare ale UE in acest domeniu. Acestia au cerut Comisiei sa se asigure ca impactul speculatiilor asupra agriculturii este limitat.

„Sectorul zootehnic trece printr-o situatie dificila din cauza mai multor factori: cresterea costurilor de productie, competitia generata de importuri si cresterea preturilor hranei”, a spus eurodeputatul britanic James Nicholson in cadrul dezbaterii. Nicholson s-a declarat ingrijorat de siguranta resurselor de hrana in Europa, care este „prea dependenta de tarile terte”.

Mai multi eurodeputati au criticat dezechilibrul creat de standardele inalte aplicate fermelor UE si cele reduse aplicate produselor importate. Acestia au cerut ca standardele legate de mediu sau de bunastarea animalelor sa fie aplicate si cerute si pentru produsele ce vin din afara pe piata UE.

PIATA agricola

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu