- Publicitate -
Ad imageAd image

Mii de moldoveni au protestat impotriva comunismului la Chisinau

Ad imageAd image

Mii de persoane au protestat, duminica, in centrul capitalei Republicii Moldova, impotriva comunismului, cerand mentinerea la putere a actualei aliante pro-europene.

In timpul demonstratiei, organizata de forumul Pro-Europa, manifestantii au protestat si impotriva incheierii unei aliante intre Partidul Democrat si Partidul Comunist, in opinia lor, o asemenea colaborare nefiind in interesul national al Republicii Moldova. ”

„Republica Moldova are nevoie de continuarea activitații Aliantei pentru Integrare Europeana pentru a continua politica de democratizare, europenizare și modernizare a tarii, pentru a semna un acord de asociere cu Uniunea Europeana in viitorii doi ani, pentru a obtine un acord de liberalizare a regimului de vize, ce ar duce la libera circulatie a cetatenilor Republicii Moldova in spatiul UE și pentru a onora creditul de incredere imens din partea UE si altor parteneri de dezvoltare a tarii”, se arata, conform Unimedia, in apelul public al Pro-Europa.

La actiune a participat si scriitorul Valeriu Matei, acesta precizand ca nimeni nu mai doreste ca țara sa fie condusa de un ”regim comunist odios”. Si regizorul Sandu Grecu, prezent la demonstratie, a precizat ca moldovenii doresc integrarea in Uniunea Europeana si ca tara sa nu mai fie condusa de Vladimir Voronin, liderul comunistilor din Moldova.

e-politic.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu