- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Educatiei nu va schimba calendarul anului scolar 2010-2011

Ad imageAd image

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Petru Funeriu, a precizat ca in timpul anului scolar calendarul nu poate fi modificat deoarece ar duce la perturbari semnificative.

‘Orice discutie privind un alt calendar scolar decat cel stabilit pentru acest an, prin ordin al ministrului, nu poate fi deschisa decat cu privire la anul scolar viitor, 2011-2012’, declara Daniel Petru Funeriu, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, potrivit sursei citate

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului analizeaza de mai multe saptamani oportunitatea prelungirii vacantei de iarna si a scurtarii celei de vara, iar, la nivelul MECTS au fost identificate o serie de argumente in favoarea prelungirii vacantei de iarna.

‘Exista argumente pentru dar decizia trebuie luata in urma unor discutii foarte cuprinzatoare. Un prim argument este legat de faptul ca absenteismul scolar creste in cazul unor conditii meteorologice defavorabile, specifice iernii. in al doilea rand, se asigura un confort sporit elevilor daca au mai multe zile de scoala in luna septembrie comparativ cu ianuarie, o luna friguroasa si cu zapada, iar, in al treilea rand, este vorba de o scadere a costurilor prin reducerea cheltuielilor primariilor cu incalzirea’, afirma ministrul Daniel Petru Funeriu.

Ministrul Daniel Petru Funeriu invita fortele politice, sindicatele, asociatiile de elevi si parintii sa participe la o dezbatere ampla si nepolitizata pe marginea acestui subiect. ‘Ministerul, prin prerogativele pe care le are in ceea ce priveste stabilirea calendarului scolar deschide astazi consultari cu toti cei interesati si solicita tuturor fortelor politice o dezbatere pe argumente si nepolitizata a subiectului. Multumesc reprezentantilor partidelor politice care au sesizat, si ei, oportunitatea deschiderii acestei discutii’, declara ministrul Educatiei, Daniel Petru Funeriu. Scopul consultarilor este asigurarea transparentei actului decizional in vederea optimizarii procesului educational.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu