- Publicitate -
Ad imageAd image

Julian Assange, arestat in Marea Britanie; WikiLeaks nu va opri difuzarea de noi documente

Ad imageAd image

Fondatorul WikiLeaks, australianul Julian Assange, a fost arestat de politia britanica in baza unui mandat de arestare european emis de Suedia, a anuntat marti Scotland Yard, potrivit Reuters si AP.

Procurorii suedezi au emis un mandat de arestare pe numele lui Assange, suspectat de „viol, agresiune sexuala si coercitie” fata de doua femei, agresiuni prezumtive comise in august 2010, acuzatii pe care australianul le neaga.

Arestarea s-a produs la ora 09.30 /locala si GMT/, dupa ce australianul de 39 de ani s-a prezentat la o sectie de politie din Londra.

Assange va comparea in cursul zilei in fata Curtii cu Magistrati din Westminster.

El se ascundea intr-un loc necunoscut din Marea Britanie dupa ce WikiLeaks a inceput publicarea a 250.000 de telegrame diplomatice americane.

Avocatul lui Assange, Mark Stephens, indicase luni ca se afla in contact cu politia britanica pentru a organiza o intalnire pe baze voluntare cu clientul sau. „Cererea este de interogare a lui Julian Assange”, a afirmat Stephens, care s-a declarat ingrijorat de o eventuala extradare a clientului sau in SUA.

Purtatorul de cuvant a WikiLeaks, Kristinn Hrafnsson, a declarat ca arestarea fondatorului site-ului, australianul Julian Assange, nu va opri difuzarea de noi documente, informeaza AP.

Totodata, Hrafnsson a calificat arestarea lui Assange de catre politia britanica drept un atac la adresa libertatii presei, care nu va impiedica organizatia sa continue sa difuzeze secrete pe internet.

Acesta a refuzat sa comenteze starea de spirit a lui Assange inaintea arestarii, dar a confirmat ca in ultimele 24 de ore a fost in legatura cu australianul.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu