- Publicitate -
Ad imageAd image

Catalin Chereches: „Deputatii au decis sa condamne la o viata de chin milioane de romani, prin votul acordat la Legea Pensiilor”

Ad imageAd image

Deputatul Catalin Chereches condamna modul in care colegii sai parlamentari au decis sa isi exprime votul in legatura cu Legea Pensiilor. Intr-un comunicat trimis pe adresa redactiei, acesta afirma ca deputatii s-au facut de rusine in fata celor care i-au votat.

„Romanii au fost nevoiti sa asiste astazi, 7 decembrie, la un moment tragic pentru democratia romaneasca si pentru viata publica din aceasta tara. Lupta guvernantilor impotriva propriilor cetateni nu doar continua, ci ia amploare. Lipsiti de orice fel de scrupule si intr-un cinism total, majoritatea deputatilor a decis sa condamne la saracie si la o viata de chin milioane de romani, prin votul acordat la Legea Pensiilor.

Vreau sa-mi exprim regretul si dezacordul fata de modificarile aduse legii pensiilor. Cred ca astazi deputatii Romaniei s-au facut de rusine si as vrea sa-mi indemn colegii parlamentari sa aiba curaj in zilele urmatoare si sa se duca in colegiile lor, sa se uite in ochii alegatorilor si sa le explice acestora votul la legea pensiilor. Consider ca reprezentantii Puterii trebuie sa-si ceara scuze public romanilor pentru votul de astazi.

Votul de astazi al colegilor mei deputati nu se refera doar la varsta de pensionare, ci demonstreaza adevarata atitudine pe care alesii au ajuns sa o aiba fata de cei care le-au acordat votul si increderea. In viziunea majoritatii din Camera Deputatilor, romanii trebuie sa munceasca tot mai mult pentru tot mai putini bani si nu au dreptul sa se bucure, in conditii decente, de o batranete linistita. Doresc sa condamn cu toata fermitatea aceasta viziune si acest mod de a face politica.

Pentru ca stiu ca reprezentantii puterii nu au curajul, doresc sa cer eu iertare maramuresenilor si baimarenilor pe care ii reprezint in Parlamentul Romaniei. Este mare pacat ca o comunitate muncitoare, sufletista, sincera si demna, precum cea a maramuresenilor este condamnata la un trai greu tocmai de cei pe care i-a votat in urma cu doi ani de zile. Doresc, in cele din urma, sa-i asigur pe maramureseni si pe baimareni ca voi face tot ce imi sta in putere pentru a repara greselile si nedreptatile acestei legi criminale.

Faptul ca sunt un om si un politician tanar cred ca ma obliga in primul rand fata de batranii acestei tari. Imi pare rau ca nu am reusit sa-i conving de acest lucru si pe deputatii mai tineri din arcul guvernamental. Inca o data s-a dovedit faptul ca ordinul de partid bate constiinta. Voi continua sa ma opun acestei mentalitati tot timpul cat voi fi implicat in viata politica”, precizeaza Catalin Chereches.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu