- Publicitate -
Ad imageAd image

Primaria Cernesti a incheiat un abonament Vodafone, cu 52 de cartele, pentru cei 23 de angajati – Primarul e acuzat ca a folosit restul pentru firma sa

Ad imageAd image

Marcel Garda, primarul comunei Cernesti, a fost reclamat la DNA de mai multi consilieri locali. Acesta este acuzat de faptul ca gestioneaza diverse afaceri in functia pe care o ocupa.

Pe langa faptul ca Primaria achizitioneaza produse de larg consum de la firma al carei actionar este, edilul va trebui sa raspunda si pentru derularea unui contract pagubos incheiat intre institutie si firma Vodafone Romania.

Acesta priveste un numar de peste 50 abonamente, in conditiile in care Primaria are doar 23 de angajati.

Consilierii locali afirma ca, in realitate, cartelele telefonice de care institutia nu a avut nevoie au primit o alta destinatie. Garda le-a dat spre folosinta angajatilor firmei sale, Roxar Prod Com, sau altor angajati ai firmelor care au executat diverse lucrari pentru societatea primarului.

Edilul neaga faptul ca angajatii sai ar fi folosit cartelele. In plus, acuza Vodafone ca l-a inselat in momentul incheierii contractului, motiv pentru care a si renuntat la el. Unele facturi ajung pana la valoarea de 1.000 euro lunar.

„Contractele de telefonie mobila nu au avut legatura cu firma mea. Intamplator, avea si firma un contract cu Vodafone. Cand au venit la Primarie, ne-au prezentat o oferta. Dar a fost o minciuna. De aceea am si renuntat la contractul cu ei.

Au fost parca 52 de abonamente, dar nu se foloseau decat 23.

Nu am vrut sa fac un abonament mare. Am crezut ca fac unul mic. Dar ne-au indus in eroare. Era la pachet si am facut pentru minute.

Am platit cam un an, dupa care am renuntat”, spune Garda. A fost nevoie de un an pentru ca Marcel Garda sa realizeze ca a fost indus in eroare de Vodafone.

Vom reveni cu alte fapte referitoare la modul in care primarul din Cernesti intelege a cheltui banii publici. In prezent, sesizarile consilierilor locali se afla pe masa de lucru a procurorilor DNA.

Ciprian DRAGOS


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu