- Publicitate -
Ad imageAd image

Primaria Baia Mare a pierdut procesul cu sculptorul Karoly Kadar – Sechestrul asigurator de pe locuinta artistului a fost ridicat

Ad imageAd image

Sculptorul baimarean Karoly Kadar, cel care a realizat ansamblul statuar din Centrul Vechi al Baii Mari, a castigat un prim proces cu Primaria Baia Mare.

Acesta a dat in judecata institutia, dupa ce, in urma cu doi ani, i s-a imputat plata a aproximativ 700 milioane lei vechi, pentru nefinalizarea la timp a lucrarii. Mai mult, a fost instituit si un sechestru asigurator pe locuinta artistului.

In luna noiembrie, a avut loc ultimul termen al cauzei, iar instanta s-a pronuntat, dand castig de cauza artistului. La sfarsitul saptamanii trecute, a venit si comunicarea din partea instantei de judecata.

„Am primit de la Judecatorie hartia. S-a apreciat ca nu se poate mentine imputarea celor 700 milioane. S-a ridicat si sechestrul de pe locuinta. Ca si in cazul altor termene, Primaria nu s-a prezentat”, a declarat Karoly Kadar. Hotararea Judecatoriei poate fi atacata in termen de 15 zile de la comunicare.

In urma cu cativa ani, Primaria a dispus realizarea monumentului din Centrul Vechi fara a avea avizul Ministerului Culturii, iar apoi, in 2008, lucrarea s-a receptionat fara vreo obiectie din partea beneficiarului.

In urma unei sesizari a Curtii de Conturi, responsabilii Primariei i-au aplicat sculptorului Karoly Kadar penalitati in valoare de 695 milioane lei vechi.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu