- Publicitate -
Ad imageAd image

Presa rusa anunta o coalitie intre comunisti si democrati in R. Moldova

Ad imageAd image

Partidul Comunistilor din Republica Moldova si Partidul Democrat au creat o coalitie majoritara de centru-stanga, a declarat duminica pentru RIA-Novosti liderul comunistilor, Vladimir Voronin.

Agentia rusa scrie ca la o astfel de intelegere s-a ajuns dupa o intrevedere intre cele doua formatiuni si ca acestei coalitii nu i-ar ajunge patru voturi pentru alegerea presedintelui.

Stirea RIA Novosti este difuzata in contextul vizitei la Chisinau a sefului administratiei prezidentiale ruse, Serghei Nariskin, despre care analistii au scris ca are drept scop crearea unii coalitii de centru stanga dupa alegerile parlamentare din Republica Moldova.

Duminica dupa-amiaza Nariskin a avut o intrevedere cu reprezentantii comunistilor si ai democratilor. Acestia insa nu au oferit declaratii dupa discutii.

Solicitat de Agerpres, presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a negat informatia transmisa de RIA Novosti. ‘Nu este corecta informatia. Cum poate fi creata aceasta coalitie, daca in partid chestia asta nu a fost discutata?’, a declarat el.

Pe de alta parte, comunistul Vadim Misin, unul dintre participantii la negocierile de duminica, a comunicat pentru Agerpres ca inca nu s-a ajuns la o intelegere privind crearea aliantei, dar discutiile sunt constructive. „Negocierile sunt intensive si vor continua, iar intrevederea de astazi a fost din nou in favoarea acestor negocieri”, a spus Misin, precizand ca cele doua formatiuni poarta negocieri de mai mult timp.

Patru partide din Republica Moldova, care au acces in parlament in urma alegerilor de duminica trecuta sunt in cautarea unei coalitii majoritare. Cele mai discutate sunt reeditarea Aliantei pentru Integrare Europeana, de centru dreapta, dintre democrati, liberali si liberali democrati, care ar fi sustinuta de occident, sau o coalitie de centru-stanga intre democrati si comunisti, care ar fi mai favorabila Rusiei.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu