- Publicitate -
Ad imageAd image

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, sarbatorita la ASSOC

Ad imageAd image

In 1992 Organizatia Natiunilor Unite a proclamat 3 decembrie drept Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. De atunci, an de an, in intreaga lume este promovat acelasi mesaj: „Oameni egali – Drepturi egale”. Un mesaj de constientizare a faptului ca persoanele cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti.

Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala – ASSOC sustine dreptul persoanelor cu dizabilitati la o viata demna, normala, independenta si militeaza pentru integrarea acestora in societate.

„Prin proiectele derulate, ASSOC demonstreaza ca integrarea socio-profesionala a persoanelor cu dizabiltati nu este un simplu deziderat, ci o realitate de natura a crea avantaje comunitatii, in fiecare aspect al vietii sociale, economice si culturale”, a declarat Geta Popescu de la Centrul Media ASSOC.

Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati este si un prilej de sarbatoare pentru toate persoanele care reusesc sau incearca sa treaca peste un handicap.

Tinerii cu nevoi speciale din cadrul Centrului Social Multifunctional vor sarbatori Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati luni, 6 decembrie, de la ora 16, printr-o petrecere organizata la sediul ASSOC, Bdul Unirii nr. 28. Tot atunci vor avea parte de o surpriza: Mos Nicolae nu i-a uitat si le-a pregatit o serie de cadouri.

Tot luni, 6 decembrie, dar de la ora 10, micutii din Centru de Zi pentru Copiii cu Nevoi Speciale Severe “Stefan Luchian”, str. stefan Luchian nr. 29, vor impodobi bradul de Carciun si, la randu-le, se vor bucura de vizita lui Mos Nicolae incarcat de daruri.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu