- Publicitate -
Ad imageAd image

Blocul „penal” de pe Strada Sanatatii – Primarul Istvan Ludescher asteapta sentinta instantei, pentru demolarea imobilului cu apartamente vandute deja

Ad imageAd image

Conducerea Primariei Baia Mare recunoaste public ca unul dintre imobilele construite pe Strada Sanatatii din Baia Mare a fost ridicat ilegal si fara autorizatiile necesare. Este vorba de imobilul cu doua etaje, proprietatea lui Ion Marin Stancu.

„In anul 2009, la Primaria Municipiului Baia Mare a fost depusa de mai multe ori documentatia pentru autorizarea construirii blocului.

Solicitantul nu a inteles sa dea curs adreselor repetate prin care i s-a pus in vedere completarea documentatiei, motiv pentru care autorizatia de construire pentru acest obiectiv nu a fost eliberata”, se precizeaza intr-un comunicat de presa semnat de primarul interimar Istvan Ludescher, trimis pe adresa redactiei ZiarMaramures.ro.

Ulterior, Corpul de Control al Primariei Baia Mare a constatat ca au fost realizate constructii fara autorizatie, contravenientului Stancu Ion Marin i s-a intocmit proces-verbal de contraventie si s-a formulat actiune in justitie avand ca obiect demolarea constructiei realizate fara autorizatie, proces aflat pe rolul instantelor de judecata.

In acelasi timp, Primaria Baia Mare a formulat o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de continuare a lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora. De asemenea, organele ce cercetare penala au fost sesizate, dupa ce reprezentantii municipalitatii au constatat folosirea unei autorizatii de construire, care nu a fost emisa de Primaria Baia Mare.

In ceea ce priveste racordarea la retelele de utilitati, este vorba de o alta incalcare flagranta a legii.

„In anul 2010, Primaria Baia Mare a emis un certificat de urbanism nefavorabil pentru extindere conducta gaz metan, bransament si post reglare, si un certificat de urbanism nefavorabil pentru punerea in legalitate a blocului de locuinte”, se specifica in acelasi comunicat.

Pana in prezent, proprietarul imobilului a instrainat mai multe locuinte din acel bloc.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu