- Publicitate -
Ad imageAd image

Primul bust de bronz al lui Adrian Paunescu, dezvelit la Alba Iulia

Ad imageAd image

Un bust de bronz al poetului Adrian Paunescu, primul dedicat acestuia, a fost dezvelit marti pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia, in prezenta a peste doua sute de persoane, localnici, autoritati si participanti la Congresul Spiritualitatii Romanesti, manifestare al carui presedinte a fost in ultimii ani.

Creatie a sculptorului Romi Adam, bustul, care a fost sfintit de arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, IPS Andrei, se afla la doar cativa metri de un monument dezvelit exact in urma cu un an, in prezenta lui Adrian Paunescu, si care-l reprezinta pe Grigore Vieru. Ambii s-au aflat mereu la Alba Iulia in ultimii ani ai vietii lor in preajma si de Ziua Nationala a Romaniei, ca participanti la Congresul Spiritualitatii Romanesti.

Printre cei prezenti la eveniment s-a aflat si deputatul Victor Socaciu, fost membru al Cenaclului Flacara, care a aratat ca poate ca ar fi momentul sa ne bucuram pentru comoara pe care a lasat-o poetul national Adrian Paunescu.

Tot cu acest prilej a fost lansata si revista ‘Alba Iulia – In memoriam Adrian Paunescu’, editata de Consiliul Judetean Alba.

La initiativa Primariei municipiului Alba Iulia, miercuri, 1 Decembrie, va avea loc un spectacol de muzica si poezie, intitulat ‘Din nou impreuna’, sustinut de fosti membrii ai Cenaclului Flacara – Vasile seicaru, Victor Socaciu, Mircea Vintila, George Nicolescu, Alexandru Zarnescu, Cristian Buica, Alexandru Ivanitchi, Florin Sasarman, Vali serban si Catalin Stepa, impreuna cu preotul Doru Gheaja.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu