- Publicitate -
Ad imageAd image

Un roman a fost impuscat mortal de politie cand jefuia o banca din Budapesta

Ad imageAd image

Un roman in varsta de 41 de ani a fost impuscat mortal, in timp ce participa, vineri, la spargerea unei banci situate in districtul 19 al Budapestei, au anuntat, luni, surse ale politiei ungare, citate de MTI.

Complicii sai, doi la numar, au fost prinsi, unul imediat dupa jaf, iar celalalt duminica, in cadrul unei operatiuni la care au participat si efective ale centrului anti-terorism.

Politia a fost alertata de un trecator care a observat armele celor doi spargatori, atunci cand ei au intrat in banca. De asemenea, un lucrator al bancii ar fi activat, la randul sau, alarma. Al treilea participant la jaf a ramas la intrare, de paza, potrivit declaratiilor sefului politiei din capitala ungara, Tamas Toth. Persoana retinuta, duminica, este un recidivist din Budapesta, in varsta de 51 de ani.

Politia a spus ca o parte din bani a fost recuperata imediat dupa jaf, iar restul, duminica, cu ocazia prinderii celui de-al treilea complice. in total, hotii sustrasesera din banca in jur de 2,8 milioane forinti.

Toth a mai afirmat ca este posibil ca aceiasi spargatori sa fi jefuit aceeasi banca de 9 milioane de forinti, in urma cu un an.

La randul sau, adjunctul sefului politiei din capitala ungara, Valter Fulop, a subliniat ca ofiterii de politie sositi la fata locului au actionat in litera legii, intrucat hotii au deschis focul asupra lor, scrie portalul caboodle.hu, care a preluat stirea de pe site-ul Hungary Around The Clock.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu