- Publicitate -
Ad imageAd image

Alegeri in Republica Moldova – Rezultate exit-poll: PCRM – 33,8%, PLDM – 32,2%

Ad imageAd image

Partidul Comunistilor a acumulat 33,8% din voturi, Partidul Liberal Democrat – 32,2%, Partidul Liberal – 10%, Partidul Democrat – 14%, potrivit primelor rezultate exit-poll prezentate duminica seara imediat dupa inchiderea urnelor de catre Compania CBS-Axa, care a fost realizat la comanda Prime TV.

In aceste conditii, cele trei partide care formeaza Alianta pentru Integrare Europeana, aflata la guvernare ar detine peste 61 de mandate, necesare pentru alegerile presedintelui. Astfel, PCRM – 37 mandate, PLDM – 35 mandate, PDM – 17 si PL – 12.

Potrivit unui exit-poll realizat de IRES, la comanda postului de televiziune Publika TV Chisinau, PLDM a fost votat de 34,4% dintre alegatori, in timp ce Partidul Comunistilor din Republica Moldova a primit sustinerea a 26% dintre alegatori.

Sondajul mai releva ca partidul presedintelui interimar Mihai Ghimpu, Partidul Liberal din Moldova, a obtinut 15,6%, iar Partidul Democrat din Moldova, condus de Marian Lupu, 15,1%. Aproape de pragul electoral s-a aflat si Alianta Moldova Noastra, care a obtinut 3,1% dintre voturi.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu