- Publicitate -
Ad imageAd image

Concerte si focuri de artificii cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei

Ad imageAd image

In municipiul Baia Mare vor fi organizate in zilele de marti, 30 noiembrie, si miercuri, 1 decembrie, manifestari dedicate sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei.

In Piata Tricolorului din Baia Mare, pe platoul din fata Palatului Administrativ, va avea loc, in data de 30 noiembrie, de la orele 17.00, un program cultural-artistic. Dupa intonarea Imnului National al Romaniei vor rosti alocutiuni, conform regulamentului militar de organizare a ceremonialului, prefectul de Maramures, presedintele Consiliului Judetean si primarul interimar al municipiului Baia Mare. In cadrul programului cultural-artistic, dedicat Zilei Nationale a Romaniei, vor putea fi ascultate cantece patriotice, melodii populare, colinde, respectiv creatii ale muzicii folk si pop. La finalul manifestarii, va fi un moment special cu focuri de artificii, iar toti cei prezenti se vor prinde in Hora Unirii.

„In data de 1 decembrie, de la orele 10.00, la Monumentul Ostasului Roman de la intrarea in Parcul Municipal, prefectul Sandu Pocol va trece in revista si va saluta Detasamentul de Onoare. Dupa interpretarea Imnului de Stat si oficierea slujbei religioase, vor rosti discursuri despre semnificatia Zilei Nationale a Romaniei, prefectul de Maramures, presedintele Consiliului judetean, Mircea Man si primarul interimar Istvan Ludescher. La finalul manifestarii se va desfasura, in conformitate cu regulamentul militar, ceremonialul depunerii coroanelor de flori si defilarea Detasamentului de Onoare si a Fanfarei municipale”, a spus Dan Buca, purtatorul de cuvant al Prefecturii.

La manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei publice locale; reprezentanti ai Ministerului Apararii; Ministerului Administratiei si Internelor; Directiei Judetene de Informatii; Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale; ai institutiilor de justitie; parlamentari; veterani de razboi; cadre militare in rezerva si retragere; partide politice; servicii publice deconcentrate; sindicate; patronate; societati comerciale; reprezentanti din invatamantul preuniversitar si universitar si ai societatii civile.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu