- Publicitate -
Ad imageAd image

Minaur, in moarte clinica: Lascar Pana, cel care a infiintat clubul, extrem de dezamagit de cei care au condus si conduc destinele Minaurului

Ad imageAd image

Unul dintre numele grele din istoria handbalului romanesc, Lascar Pana, fost presedinte si antrenor la Minaur, vorbeste despre situatia dramatica in care se afla la ora actuala clubul baimarean.

Situatia de la Minaur este o consecinta a felului cum s-a gestionat de-a lungul anilor problemele clubului. Dupa mine, a fost o gestionare foarte proasta, pentru ca s-a ajuns la niste situatii critice, mai ales la plata salariilor catre jucatori. S-au facut niste contracte prea mari pentru valoarea jucatorilor care erau si normal ca s-a ajuns la decalajul asta, ca jucatorii sa nu poata fi platiti”, afirma Lascar Pana.

Acesta mai spune ca principalii vinovati sunt ultimii presedinti care au condus clubul in ultimii ani, Viorel Maier si actualul presedinte, Radu Mare.

„Principalii vinovati sunt cei care au gestionat clubul inainte si acuma. Pentru mine a fost foarte curios ca Minaur sa termine in ultmii ani sub locul sase, iar jucatorii sa aiba in continuare salarii foarte mari. Dupa mine, asta a fost una dintre cele mai mari greseli care s-au putut face.

Echipa de acum este una tanara, dar e o echipa care e formata din foarte multi jucatori din alte parti ale tarii, iar asta inseamna ca nu se poate face o omogenizare asa cum trebuie. O alta greseala e ca n-am stiut sa tinem jucatorii baimareni langa echipa„.

Pana da vina si pe autoritatile locale, care n-au facut nimic pentru a evita  dezastrul de la Minaur. In plus, acesta a mai afirmat ca n-a fost bagat in seama de nimeni dupa ce s-a intors in Baia Mare, acum trei ani.

Brandul Minaurului trebuia sa fie si in atentia organelor locale, pentru a nu se ajunge la aceasta situatie. Este o utopie ca Minaur sa mai fie ce a fost, pentru ca pe primul plan sunt acum problemele financiare. De cand am venit din Bucuresti nimeni nu m-a bagat in seama. Parca nici nu existam in acest oras, dupa care si-au mai adus aminte si m-au facut presedinte de onoare, fara sa am vreun cuvant de spus. Nu stiu cat au pus cei care sunt acum umarul la acest club, dar stiu ca eu l-am infiintat”, incheie cu amaraciune Lascar Pana.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu