- Publicitate -
Ad imageAd image

Iarna grea: Primele ninsori si viscolul au paralizat Rusia

Ad imageAd image

Un ciclon care va aduce in urmatoarele ore ninsoare si viscol inainteaza vineri spre Moscova, relateaza canalul Vesti-24.

Consecintele trecerii acestuia se resimt deja in regiunile invecinate. in regiunea Tver (170 km de Moscova), autoritatile au depus eforturi considerabile pentru a restabili alimentarea cu energie electrica, intrerupta joi noaptea, dupa ce din cauza lapovitei si a vantului puternic, copacii cazuti au avariat mai multe linii de inalta tensiune.

Din cauza strazilor acoperite de zapada, cel putin 50 de accident rutiere s-au produs numai in cateva ore in regiunea Ivanovo (centru), ceea ce este de cinci ori mai mult decat in mod obisnuit.

Ninsoarea a troienit si strazile din Iaroslav (centru), unde traficul a fost genere paralizat. Un sir de masini se intindea vineri pe o suta de kilometri pe soseaua federala in regiunea Novgorod (nord-vest). De doua zile, o coloana de tiruri este blocata pe o distanta de cateva sute de kilometri pe soseaua federala care leaga Sankt-Petersburg de Moscova.

Traficul este aproape in intregime paralizat si in orasul Veliki Novgorod. Din cauza blocajelor din trafic, locuitorii de aici au intarziat joi in masa la serviciu si s-au intors la fel de greu acasa. Autoritatile nu fac fata situatiei.

La Sankt-Petersburg (nord-vest), 31 de persoane au avut de suferit in ultimele 24 de ore din cauza vremii reci si a ghetii de pe strazi, dintre care 16 au fost spitalizate cu fracturi.

Meteorologii antentioneaza ca in vestul, nord-vestul si centrul Rusiei va ninge viscolit si in urmatoarele doua zile.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu