Experti din cadrul Agentiei de recrutare a fortei de munca Manpower din Suedia sustin ca pauza de cafea sau ceai in timpul programului de lucru contribuie la imbunatatirea eficientei muncii, relateaza Focus.
Potrivit expertilor, in timpul pauzei de cafea angajatii au posibilitatea sa comunice unii cu altii intr-un cadru informal si pot discuta diverse probleme, inclusiv legate nemijlocit de productie. ‘La o ceasca-doua de cafea sau ceai se face un schimb important de idei, experienta si informatie. Aici se cauta solutiile la cele mai presante probleme puse de conducere’, sustine Gunnar Eknam, doctor in economie si managementul organizarii muncii.
‘Este regretabil faptul ca unii sefi se refera la acest lucru ca la o pierdere inutila de timp’, a adaugat Ekman.
Potrivit Focus, doua treimi dintre suedezi cred ca pauzele de cafea fac munca mai eficienta. Circa 65% dintre cei care parasesc biroul pentru a bea o cafea de doua sau chiar trei ori pe zi considera ca muncesc cu dedicare absoluta. Cu toate acestea, circa 56% dintre persoanele intervievate in cadrul unui studiu pe acest subiect s-au declarat absolut convinse ca eficienta muncii lor se datoreaza exclusiv faptului ca nu lipsesc nicio clipa de la birou si nu isi iau nicio pauza de cafea.