- Publicitate -
Ad imageAd image

Prefecturi din mai multe judete in Maramures – Scopul, dezvoltarea capacitatii administrative in vederea implementarii de proiecte europene

Ad imageAd image

Prefectul Sandu Pocol si subprefectul Gyongyike Bondi s-au intalnit in aceasta dimineata cu reprezentanti ai Institutiilor Prefectului din judetele Satu Mare, Bihor, Cluj, Salaj si Bistrita Nasaud, aflati in studiu de lucru in judetul nostru.

Prefectura Maramures este partener, alaturi de institutiile similare din regiunea de Nord-Vest in cadrul proiectului „Ghiseu unic in judetul Bihor pentru eliberarea avizelor necesare proiectelor europene”.

Valoarea proiectului este de 255.843 lei, din care 85% reprezinta valoarea eligibila din instrumente structurale, iar 15% este cofinantarea eligibila a beneficiatului. Perioada de implementare este noiembrie 2009-aprilie 2001. Proiectul a fost implementat prin infiintarea unui ghiseu unic, organizat si dotat functional, la standarde europene si care asigura servicii de calitate, eficiente si prompte orientate in special catre grupurile tinta. La acest ghiseu unic exista reprezentanti ai serviciilor publice deconcentrate care emit avize in vederea implementarii si accesarii de fonduri structurale.

La discutiiile purtate cu prefectul si subprefectul de Maramures a fost prezentata importanta infiintarii acestui ghiseu unic, datorita faptului ca autoritatile administratiei publice locale nu mai sunt nevoite sa se deplaseze la sediile institutiilor publice deconcentrate pentru obtinerea avizelor necesare in vederea implementarii proiectelor europene. Aici sunt depuse toate documentatiile, iar in termenul prevazut de legislatia in vigoare sunt eliberate avizele necesare. Functionarea acestui ghiseu a contribuit: la elaborarea unui manual de bune practici care a fost distribuit institutiilor prefectului; la crearea unei retele de experti de modernizare in regiunea Nord-Vest; la simplificarea unor bariere adsministrative identificate, dar si la instruirea reprezentantilor primariilor cu privire la modul de functionare a acestuia in scopul dezvoltarii durabile, pe principiul egalitatii de sanse.

„Infiintarea acestui ghiseu este un model de buna practica in ceea ce priveste activitatea administratiei publice locale. Trebuie sa intelegem ca noi suntem in slujba si la dispozitia cetateanului pentru ca in institutiile publice lucreaza oameni, iar buna functionare se datoreaza lor. Cred ca vizita de lucru la noi va fi benefica, iar in urma analizei veti putea identifica masuri care sa contribuie la simplificarea procedurilor administrative de eliberare a avizelor pentru proiectele europene”, a spus Sandu Pocol.

„Prefectul si subprefectul de Maramures au mentionat, la final, despre initiativa unor proiecte care prevad implementarea unor masuri in vederea realizarii de videoconferinte zonale cu primarii, respectiv a unei strategii de modernizare a institutiei noastre. Se doreste ca prin implementare logisticii necesare desfasurarii videoconferintelor cu primarii unitatilor administrativ-teritoriale din Maramures sa sprijinim cetatenii sa nu mai fie nevoiti sa cheltuiasca bani pentru a se deplasa in municipiul de resedinta pentru audiente la conducerea prefecturii, urmand ca diversele probleme ale acestora sa fie rezolvate, cu sprijinul autoritatilor administratiei publice locale din localitatea de domiciliu”, a spus Dan Buca, purtator de cuvant al Prefecturii.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu