- Publicitate -
Ad imageAd image

Viorel Buta si Marcel Belbe, noii consilieri locali baimareni – Acestia le vor lua locul demisionarilor Aurel Bizo si Zamfir Ciceu

Ad imageAd image

Viorel Buta  si Marcel Belbe sunt noii consilieri locali baimareni. Incepand de joi, 25 noiembrie, acestia isi vor prelua atributiile, urmand a depune juramantul in fata colegilor. Validarea celor doua mandate va avea loc in cadrul sedintei de Consiliu Local si vine ca urmare a demisiilor inaintate de consilierii Aurel Bizo si Zamfir Ciceu.

Reprezentatul PSD, Aurel Bizo, a demisionat din partid si din Consiliul Local, dupa un scandal legat de depozitele patiseriei pe care o detine in Baia Mare, construite pe domeniul public, fara autorizatiile emise de Primarie. Alesul social-democrat a afirmat ca in repetate randuri a solicitat punerea in legalitate, dar executivul a refuzat sa ii ofere un raspuns. Locul sau va fi luat de Viorel Buta.

De cealalta parte, liberalii vor avea si ei un om nou in Consiliul Local, in locul demisionarului Zamfir Ciceu. Dupa excluderea sa din partid, in urma numirii sale in functia de viceprimar, acesta a refuzat sa conteste decizia luata de la centru si a hotarat sa renunte la calitatea de consilier local.

Lupta pentru ocuparea locului ramas liber a fost dura. Ana Buda, cea indreptatita a face pasul respectiv, conform listelor partidului intocmite cu ocazia alegerilor din 2008, a fost exclusa din partid, dupa ce a intrat in conflict cu conducerea judetului. Aceasta i-a cerut explicit Anei Buda sa renunte la orice pretentie legata de functia de consilier. Refuzul sau a dus la excluderea din partid.

Astfel, Marcel Belbe a revenit in Consiliul Local, dupa doi ani de absenta, el fiind consilier local in mandatul trecut.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu