- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal Liga Campionilor: FC Basel – CFR Cluj: 1-0 – Ardelenii parasesc competitia

Ad imageAd image

FC Basel a invins pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (1-0), marti seara, pe stadionul St Jakob Park, in Grupa E a Ligii Campionilor la fotbal.

Unicul gol al partidei, care a consfintit eliminarea clujenilor din cupele europene, inaintea ultimei etape, a fost reusit de Federico Almerares (15).

CFR a avut o mare ocazie in chiar debutul partidei, dar Culio a facut o preluare lunga la doar 7 metri de poarta (min. 4). Imediat, elvetienii au replicat prin Shaqiri, al carui sut periculos a fost deviat pe langa poarta (4).

Basel a reusit sa deschida scorul in min. 15, prin argentinianul Almerares, la o ezitare a apararii formatiei din Gruia, intr-un moment in care CFR juca in 10 oameni, Piccolo fiind accidentat: 1-0.

Campioana Elvetiei a fost in continuare la carma jocului, cu o posesie covarsitoare, si si-a creat noi ocazii la poarta lui Nuno Claro. Piccolo a salvat golul la sutul din apropiere al lui Frei (17), Almerares a tras peste poarta (22), iar Tony si Cadu au respins suturile din careu ale lui Safari (29).

Argentinianul Abraham a fost iertat de arbitrul Duhamel de eliminare, dupa o intrare brutala la Rafael Bastos (32).

Desi a incercat, CFR nu a reusit sa lege mai bine jocul nici dupa pauza. Actiunile de atac au fost firave, nesustinute, lipsite de claritate si inspiratie.

Basel a avut alte ocazii imense de gol in minutul 60, cand Tembo a tras de la 20 de metri, iar Nuno Claro a respins in extremis in bara transversala, dupa care sutul lui Frei a fost blocat de Cadu.

Disperat de jocul slab al echipei sale, antrenorul Sorin Cartu a avut o reactie necontrolata pe banca tehnica, spargand pur si simplu un plexiglas cu piciorul.

Nuno Claro a salvat un nou gol la sutul lui Gilles Yapi (84), intr-un final in care CFR a terminat in 10 oameni, dupa eliminarea stupida a lui Piccolo. CFR nu putea pretinde mai mult de la acest meci, unul in care nu a sutat pe poarta.

CFR va juca ultimul meci din grupa pe 8 decembrie, acasa, cu AS Roma.

FC Basel – CFR Cluj 1-0 (1-0)

A marcat: Federico Almerares (15).

Basel, stadion ”St Jakob Park”: 34.200 spectatori; 3 grade Celsius

Liga Campionilor, Grupa E, etapa a 5-a

Au evoluat echipele:

FC Basel: 1. Franco Costanzo (capitan) – 22. Samuel Inkoom, 19. David Abraham, 28. Beg Ferati, 20. Behrang Safari – 30. Fwayo Tembo (32. Reto Zanni, 90), 10. Gilles Yapi Yapo, 24. Cabral, 17. Xherdan Shaqiri (34. Granit Xhaka, 87) – 15. Federico Almerares, 13. Alexander Frei (4. Çagdas Atan, 90+2). Antrenor: Thorsten Fink.

Rezerve neutilizate: 18. Yann Sommer – 7. Pascal Schürpf, 16. Taulant Xhaka, 26. Daniel Unal.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro – 2. Tony, 20. Ricardo Cadú (capitan), 13. Felice Piccolo, 24. Ionut Rada – 19. Juan Emanuel Culio (99. Ferdinando Sforzini, 74), 11. Tomás Costa, 8. Dominique Kivuvu, 23. Leo Veloso (28. Emmanuel Kouamatien Koné, 59) – 16. Rafael Bastos, 9. Lacina Traoré (32. Sasa Bjelanovic, 46). Antrenor: Sorin Cartu.

Rezerve neutilizate: 44. Eduard Stancioiu – 4. Cristian Panin, 15. Hugo Alcantara, 66. Edimar.

Arbitru: Laurent Duhamel; arbitri asistenti: Stephane Duhamel, Christophe Capelli; arbitru de rezerva: Fredy Fautrel; arbitri asistenti aditionali: Olivier Thual, Clement Turpin (toti din Franta)

Cartonase galbene: Almerares (14), Leo Veloso (30), Ricardo Cadú (62), Tomás Costa (80).

Cartonas rosu: Felice Piccolo (CFR, 88).

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu