- Publicitate -
Ad imageAd image

ONU: fonduri de urgenta necesare pentru Haiti; cel putin 1.415 morti si 25.000 de spitalizari in urma epidemiei de holera

Ad imageAd image

Trebuie deblocate fonduri de urgenta’ pentru Haiti, deoarece finantarea luptei impotriva holerei este mult prea slaba, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Biroului de coordonare a afacerilor umanitare (OCHA), Elisabeth Byrs.

ONU a lansat in urma cu zece zile un apel pentru strangerea a 164 milioane de dolari (121 milioane de euro), dar numai 6,8 milioane de dolari au fost stransi pana in prezent, a precizat Elisabeth Byrs in cursul unei conferinte de presa, precizand ca situatia este extrem de urgenta si epidemia continua sa evolueze.

Ea a adaugat de asemenea ca este urgent sa se completeze stocurile de materiale si de medicamente si sa fie inlocuit personalul care este epuizat.

Cel putin 1.415 de persoane au murit in Haiti de la declansarea epidemiei, la mijlocul lunii octombrie, si 25.000 au fost spitalizate, potrivit noului bilant comunicat marti de Ministerul haitian al Sanatatii.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu