- Publicitate -
Ad imageAd image

Mircea Dolha, dupa excluderea din PSD: „Nu pot fi dat afara din partid decat cu acceptul Consiliului National”

Ad imageAd image

Dupa dizolvarea organizatiei PSD Baia Mare si excluderea lui Mircea Dolha din partid, apele in PSD au ramas tulburi. Fostul presedinte al social-democratilor baimareni inca nu a depus o contestatie impotriva hotararii de excludere luata de forul de conducere al organizatiei judetene, avand la dispozitie inca o saptamana pentru a face lucrul acesta.

Mircea Dolha afirma ca, avand calitate de membru al Consiliului National al PSD, nu poate fi exclus decat de acest organism.

„Nu am primit hotararea decat in data de 16 noiembrie. Cele trei contestatii pe care le am in vedere se vor adresa Consiliului Judetean al PSD.

Una priveste excluderea mea de catre Comitetul Executiv Judetean, care nu avea atributii in acest sens.

O alta se refera la dizolvarea Organizatiei Baia Mare si a Comitetului Executiv Municipal. Iar a treia are in vedere invalidarea hotararilor noastre privind cele trei excluderi.

Dupa analizarea in Consiliul Judetean, contestatiile vor fi solutionate de Comisia Judeteana de Arbitraj, apoi Comisia Nationala de Arbitraj, urmand ca deciziile finale sa se ia in Consiliul National al PSD. Fiind membru al Consiliului National, nu pot fi exclus decat cu acceptul lor”, declarat Dolha.

Din punctul sau de vedere, excluderea nu este statutara, la fel cum nu este nici suspendarea lui Dorin Buda si a altor membri PSD din Orgazinatia Municipala.

„Cred ca suspendarea colegilor este o greseala. Am discutat si cu Dumitru Matei. Daca au ceva cu mine, sa ma sanctioneze pe mine. Daca vor sa ma excluda pe mine, pe unii ii inteleg. Dar nu e drept a fi sanctionata toata organizatia. Nu au altii vreo vina. Desi eu nu am indemnat la revolta si alte manifestari.

Din ce am vazut in presa, Dorin Buda nu a gresit. I-a cerut lui Mircea Ursache sa faca alegeri la PSD Baia Mare. Si sa nu treaca sase luni pentru asta. In sase luni, ce poti sa faci? Sa iti atragi, clientelar, niste colegi care sa te sustina?

Nu e corect. Eu am muncit din greu trei ani si jumatate pentru a face organizatia asta”, spune fostul presedinte al PSD Baia Mare.

Dolha afirma ca nu este de acord cu o intalnire la Casa de Cultura sau in alta parte, asa cum i-au sugerat unii colegi, pentru a manifesta contra hotararilor luate de conducerea judeteana, pentru ca ar face rau partidului.

„Nu doresc sa dau frau liber unor manifestari care ar duce la neantizarea partidului si la acuzatii care nu fac bine PSD”, conchide Mircea Dolha.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu