- Publicitate -
Ad imageAd image

Vasile Barbul, reclamat la Politie, pentru o statie de taxi amplasata aberant – Acesta continua sa afirme ca a ales solutia ideala

Ad imageAd image

Deschiderea Gold Plaza a dus la mutarea statiei de taxi din fata Magazinului „Unic”, in lateralul cladirii, pe o alee care duce la Scoala „Dr. Victor Babes” (nr. 12), situata in apropiere. Schimbarea locatiei starneste diverse controverse.

Directorul unitatii de invatamant a sesizat Politia, solicitand deplasarea taxiurilor din acea zona, din cauza pericolului pe care acestea il reprezinta pentru elevi si parinti.

De asemenea, Primariei i s-a cerut sa intervina pentru gasirea unei alte locatii.

Nici macar „beneficiarii” acestei schimbari nu sunt multumiti de modul in care Primaria a gandit noua locatie. Doar directorul Vasile Barbul traieste cu impresia ca a facut o fapta buna.

Conducerea scolii se plange ca, dupa amenajarea noului amplasament cu zece locuri de parcare pentru taxiuri, toata zona e blocata, parintii si profesorii neavand unde sa isi lase masinile.

„Asezarea statiei de taximetre in aceasta zona nu este corecta, pentru ca in apropiere e iesirea de la scoala, plus ca intersectia nu este semaforizata. Normal ca parintii care vin cu copiii la scoala ar trebui sa aiba undeva un loc de oprire, dar toate sunt ocupate.

Nici macar profesorii nu au unde parca si nu e normal sa opreasca in alta zona. Sunt perioade din zi in care la cele 10 taxiuri din parcare se mai adauga inca 15, care blocheaza toata zona. Cand ies parintii cu copiii de la scoala, nu pot trece de masinile de pe trotuar”, a declarat Tiberiu Rusiczky, directorul Scolii „Dr. Victor Babes”.

Acesta considera ca Primaria si Politia trebuie sa ia atitudine, pentru remedierea situatiei. „Am facut o plangere catre directorul Vasile Barbul, pentru ca dansul s-a exprimat in legatura cu acest caz ca scoala nu are amplasamentul bun.

Scoala este din 1968, si nu eu trebuie sa schimb amplasamentul scolii, ci ei nu trebuia sa faca amplasamentul acesta. Toate cadrele didactice au semnat in scrisoarea trimisa, in care am aratat ca exista un pericol fantastic la adresa parintilor si a copiilor. De asemenea, am trimis o sesizare si la Politia Municipiului Baia Mare, pentru a se lua masurile necesare”, a adaugat Rusiczky.

In replica, Vasile Barbul considera ca directorul Tiberiu Rusickzy ar trebui sa-si vada de problemele din propria curte.

„Directorul de la scoala trebuie sa-si vada de problemele din invatamant. Nu stiu ce are de comentat in legatura cu o statie de taxi care a fost pusa pe o zona de pamant framantat.

Avem doua variante: ori exista statia de taxi, ori nu mai exista, pentru ca alta locatie nu este disponibila, dar unii nu vor fi prea incantati. Ganditi-va ca e singura statie taxi din zona Gold Plaza”, a spus Vasile Barbul.

Acesta declara ca noua locatie a statiei de taxi nu are cusur. „Amplasarea statiei in acea zona mi se pare foarte buna. Cei care reclama ca ar fi probleme se refera la orele de varf, cand in tot orasul sunt probleme.

In rest, nu sunt probleme, mai ales ca statia este scoasa in afara carosabilului. Ce au elevii cu o statie in afara carosabilului? Inainte acolo era un platou de asa-zisa zona verde”, a adaugat Barbul.

Acesta este contrazis chiar de taximetristi. „Nu-mi convine amplasarea statiei aici. Ce pot sa va zic, decat ca ce-i prost ii prost. Ar trebui mutata intr-un loc mai accesibil, pentru ca aici e si aglomerat si foarte stramt”, a declarat un taximetrist.

„Asta-i situatia. Pe noi ne muta cel mai frecvent, ca oricum noi suntem ultimii din orasul asta. Suntem obisnuiti”, a adaugat un alt taximetrist din zona.

Herman VLAD, Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu