- Publicitate -
Ad imageAd image

Ioan Botis: Dupa recuperarea pierderii de 25%, se va intra integral pe grilele de salarizare

Ad imageAd image

Legea cadru de salarizare va fi implementata in baza unor legi anuale de aplicare, astfel incat, in cel mai scurt timp, in functie de posibilitatile economiei, sa se recupereze pierderea de 25% si, ulterior, se va intra pe grila de salarizare, a declarat, vineri, la o intalnire cu presa, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botis.

Acesta a mentionat ca, odata cu intrarea pe grila de salarizare, salariile vor fi calculate prin inmultirea coeficientilor de ierahizare cu valoarea salariului de referinta, care acum este de 600 lei.

Ministrul Muncii a mai afirmat ca, anul viitor, la toti cei 1,290 milioane bugetari salariile cresc cu 15%, fiind abandonata ideea cresterii diferentiate, cum era initial, pana la 15%.

Potrivit lui Botis, in legea cadru, fata de 330/2009, privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, s-au realizat cresteri importante in Sanatate, invatamant si Cultura prin grila de salarizare. De exemplu, in Sanatate coeficientul mediu de ierarhizare pentru un medic rezident creste cu 43,7%, in Cultura majorarea medie e de 25%, in invatamant, unui profesor grad 1 din preuniversitar ii creste coeficientul de ierarhizare cu 26,1%, iar la cercetare stiintifica cea mai mare majorare e de 55,1%.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu