- Publicitate -
Ad imageAd image

De amorul artei: un profesor isi implanteaza o camera video in ceafa

Ad imageAd image

De-a lungul timpului, au existat cercetatori si artisti, care de dragul stiintei sau al artei, au facut lucruri (putin spus) bizare.

Acesta este si cazul lui Waffa Bilal, profesor la departamentul de fotografie si imagine al Scolii de Arte din New York, care pentru urmatorul an de zile va avea o camera implantata in spatele capului.

Bilal va fi supus unei operatii, prin care camera va fi alipita, asemeni unui piercing. La fiecare 60 de secunde, dispozitivul va face fotografii pe care le va transmite catre Muzeul Arab de Arta Moderna din Qatar, timp de un an.

Imaginile colectate vor face parte dintr-o “opera de arta” care se va numi “The 3rd I” (Al treilea Eu) si care se vrea a fi “un comentariu despre inaccesibilitatea timpului si incapacitatea de a captura memoria si experienta”

Proiectul a ridicat insa cateva semne de intrebare. Intrucat Bilal este un profesor activ, camera ar putea captura imagini care sa reflecte nu numai activitatea sa personala, ci si interactiunea cu studentii.

“Evident ca nu vrem ca studentii sa fie supusi stresului unei supravegheri permanente. Nu este un mediu potrivit de predare”, a declarat Fred Ritchin, presedinte asociat al departamentului. Tocmai de accea, profesorul si-a informat toti studentii ca atat timp cat se va afla in campus, camera va fi acoperita cu un invelis de lentile negre.

Proiectul intra in acelasi registru cu Sense Camera, dispozitivul prototip al celor de la Microsoft, pe care il poti atarna de gat si care poate filma si fotografia tot ceea ce vedeti.

hit

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu