- Publicitate -
Ad imageAd image

Ungaria sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Ad imageAd image

Ungaria sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, in pofida opozitiei Frantei, a declarat joi, la Paris, seful diplomatiei ungare, Janos Martonyi, dupa intrevederea avuta cu omologul sau Michele Alliot-Marie.

Potrivit lui Martonyi, citat de MTI, ministrul francez a explicat ca opozitia Parisului nu este legata de problema romilor, ci de faptul ca, in opinia Frantei, cele doua state nu indeplinesc criteriile in domeniile controlului la frontiere si luptei anticoruptie.

Ungaria, in calitate de presedinte al Uniunii Europene /in primul semestru al lui 2011/, va face cu toate acestea tot posibilul pentru a convinge statele membre ca spatiul Schengen ar trebui extins cu aceste doua state solicitante”, a afirmat Martonyi, care il insoteste pe primul-ministru Viktor Orban intr-o vizita de doua zile in capitala Frantei.

Cu acelasi prilej, Parisul si-a exprimat sprijinul fata de aderarea Croatiei la blocul comunitar, a mai indicat ministrul ungar, potrivit caruia, „daca totul decurge bine”, aceste negocieri pot fi incheiate in timpul viitoarei presedintii ungare a UE. Sustinerea aderarii Croatiei va fi printre prioritatile presedintiei noastre, a amintit Martonyi.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu