- Publicitate -
Ad imageAd image

Incercare de cenzura prin presiune: Consilierul local Vasile Vlasin si ziaristul Romeo Dobocan au primit telefoane de intimidare si mesaje de amenintare

Ad imageAd image

Dupa realizarea unei emisiuni televizate, in care a fost prezentat cazul unui imobil construit ilegal pe strada Sanatatii din Baia Mare, realizatorul acesteia, Romeo Dobocan, precum si consilierul local Vasile Vlasin, invitat in direct, au primit mai multe telefoane de intimidare si mesaje de amenintare.

Acestea au venit atat in timpul emisiunii, cat si dupa finalizarea ei, intr-o incercare de a se stopa episodul secund al cazului prezentat.

Vasile Vlasin afirma ca a primit zeci de telefoane de la un numar necunoscut. In cazul apelurilor la care a raspuns, acesta a constatat ca interlocutorul sau nu spunea nimic.

„In timpul primei emisiunii, am primit sms pe ambele telefoane, de la o persoana care ma ameninta cu procese. Numele celui in cauza a fost citit de realizatorul emisiunii. Dupa emisiune, am fost sunat de pe numar ascuns, fara ca apelantul sa spuna ceva. Iar dimineata, am gasit in jur de 50 apeluri pierdute de pe numar ascuns.

In timpul zilei de ieri am mai primit in jur de 20 de telefoane, dupa acelasi model. Inainte de emisiune, am primit, de asemenea, telefoane cu numar ascuns. Dupa ce am spus in emisiune ce s-a intamplat, observ ca telefoanele au incetat”, a declarat Vlasin.

De asemnea, Romeo Dobocan afirma ca i s-a pus in vedere ca subiectul este unul sensibil si a fost intrebat daca doreste sa continue prezentarea cazului.

„Eu am primit doua telefoane. Apelantul nu a spus nimic. Apoi, am mai primit un telefon si cineva m-am intrebat daca vreau ca continuu si daca stiu in ce ma bag. Am spus si in direct lucrul acesta”, a precizat Romeo Dobocan.

In cursul zilelor de marti si miercuri, Romeo Dobocan a realizat doua emisiuni pe postul local de televiziune Emaramures TV, in care a prezentat cazul unui imobil construit ilegal pe strada Sanatatii de un anume Ioan Marin Stancu. Ulterior, apartamentele blocului au fost vandute unor persoane fizice.

Legat de acest caz, a fost vehiculat si numele lui Remus Span, care s-ar afla in spatele afacerii. Fostul prim-adjunct al Directiei Anticoruptie din cadrul Ministerului de Interne a infirmat faptul ca ar avea vreo legatura cu contruirea ilegala a imobilului. Foarte probabil, este vorba de o confuzie, iar un anume Remus Span profita de asemanarea de nume, pentru a facilita obtinerea unor acte emise de Primaria Baia Mare.

Detalii despre cazul imobilului de pe Strada Sanatatii, pe emaramures.ro.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu