- Publicitate -
Ad imageAd image

Colectarea de deseuri de echipamente electrice si electronice, o necunoscuta pentru baimareni – Doar trei tone colectate la campania din octombrie

Ad imageAd image

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului continua campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice pe raza judetului Maramures. In acest an au avut loc trei astfel de campanii, urmand ca la inceputul lunii decembrie sa aiba loc ultima colectare a deseurilor.

Reprezentantul APM sustine ca anul 2010 a fost unul slab in ceea ce priveste cantitatile colectate, populatia fiind slab informata.

“La nivelul judetului Maramures au avut loc in acest an trei campanii de colectare. Una in perioada 26-27 martie, in care s-au colectat 12, 673 de tone, una in 26 iunie 2010, in care s-au colectat 4 tone, iar ultima a fost pe 2 octombrie, in care s-au colectat 3, 26 tone.

Probabil ca populatia nu constientizeaza sau nu e informata. Urmatoarea campanie de acest gen se va desfasura intre 4 si 5 decembrie.

In Baia Mare avem trei agenti economici autorizati care se ocupa de colectare, mai avem unul in Baia Sprie si unul la Viseu. Primariile sunt obligate sa colecteze deseurile de echipamente electrice si electronice”, a spus Nicula Daniel, consilier in cadrul Serviciului Implementare Politici Mediu al Agentiei pentru Protectia Mediului Maramures.

Acesta a mai adaugat ca, in Maramures, cea mai mare cantitate de deseuri a fost colectata in urma cu doi ani.

“Daca e sa ne raportam la anii anteriori, putem vorbi de un regres. Exista campanii in care am strans si 40 de tone, in anul 2008. Cantitati mari sunt colectate si de la lanturile de distributie, gen Kaufland, Real sau Metro”, a adaugat Nicula Daniel.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu