- Publicitate -
Ad imageAd image

9.000 de baimareni au cerut ajutoare de incalzire pentru aceasta iarna – Cu 6000 mai putini decat acum un an

Ad imageAd image

Se pare ca baimarenii o duc mai bine ca si acum un an. Cel putin asa spun cifrele in ceea ce priveste ajutoul de incalzire din aceasta iarna. Daca in 2009, 15.000 de baimareni au depus cereri pentru a primi ajutorul de incalzire de la stat, in acest sezon doar 5.000 de cetateni ai municipiului se vor bucura de aceste ajutoare.

Cam 9000 de baimareni au cerut ajutoare de incalzire cu totul, adica si pentru lemne, gaz si energie termica. Anul trecut am avut 15.ooo de cereri. Acest ajutor este o subventie acordata de stat, in functie de baremurile stabilite de ordonanta privind cuantumurile de la salarii. Cea mai mare subventie e de 200 de lei pentru veniturile de 100 lei de persoana”, a declarat Tania Zaharie, directorul Serviciului Public Asistenta Sociala Baia Mare.

Cererile pentru ajutoare se mai pot depune si in aceste luni, insa solicitantii nu vor beneficia de subventia aferenta lunii respective.

„Pentru intreg sezonul rece, ajutoarele se puteau cere pana la 30 octombrie, apoi in fiecare luna se mai pot depune cereri cu mentiunea ca se pierde subventia pe luna respectiva”, a adaugat Tania Zaharie.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu