- Publicitate -
Ad imageAd image

Senatorul Titus Pasca si-a imprumutat propriile firme cu zeci de mii de euro – Principalele sale investitii financiare sunt in… forinti

Ad imageAd image

Senatorul Titus Pasca are probleme cu completatul formularelor specifice declaratiilor de avere. La rubrica investitii financiare, acesta a precizat ca a acordat trei imprumuturi societatilor comerciale pe care le detine. Analizand ultima sa trecere in revista a proprietatilor si lichiditatilor de care dispune, aflam ca senatorul liberal a ales a-si conserva o buna parte din avere in… forinti.

Conform declaratiei de avere completate recent, Titus Pasca detine o impresionanta lista de imobile: doua terenuri in Copalnic Manastur si unul in Baia Mare, toate achizitionate in anii ’90. La cladiri, sta si mai bine: un apartament in Copalnic Manastur si unul in Baia Mare, o casa de locuit in Baia Mare si trei spatii comerciale in municipiu.

Pasca este singurul dintre senatorii maramureseni care isi trece si o masina pe foaia de avere – un autoturism marca Opel Astra, fabricat in 2005. Senatorul PNL are si bijuterii, in valoare de 10 mii euro: din aur, cu perle si diamante.

La capitolul investitii financiare, Titus Pasca mentioneaza patru imprumuturi. Trei dintre acestea sunt trecute gresit la rubrica respectiva, pentru ca este vorba de 10 mii euro catre SC Dr Pasca Company Copalnic Manastur (probabil se referea la partile sociale detinute), 28 mii euro, la SC Malekris SRL si 55 mii euro la Autoelite.

Imprumutul acordat unei persoane fizice este de 50 mii euro si se refera a un anume Costica Radu. In cont, senatorul PNL detine 11,7 milioane forinti (aproximativ 2,4 miliarde lei vechi), precum si 21 mii euro.

Senatorul Pasca are numeroase datorii la institutiile bancare: 50 mii euro (BRD), 35 mii lei (Unicredit Tiriac), 14 mii lei (BRD), 55 mii lei (Raiffeisen Bank), 1.000 euro (Banca Italo-Romena) si 22,5 mii lei (BRD). La capitolul venituri, cel mai mult a incasat prin cabinetul de medicina – 101 mii lei, iar de la Senat, 69 mii lei.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu