- Publicitate -
Ad imageAd image

Senatorul Gheorge Birlea, venituri de 1,5 miliarde lei vechi pe an – Universitatea de Nord il plateste mai bine decat Senatul

Ad imageAd image

In comparatie cu averea lui Sorin Bota, cea a senatorului Gheorghe Birlea pare ridicola. Singurul capitol la care reprezentantul PDL recupereaza este cel al veniturilor anuale. Acesta are un salariu mai mare pentru munca la catedra decat pentru activitatea de parlamentar.

Conform ultimei declaratii de avere, Gheorghe Birlea detine un teren de 880 mp, concesionat in Ocna Sugatag, si doua apartamente (in Sighetu Marmatiei si Baia Mare).

La active financiare, Birlea are un cont de 25 mii lei, la BCR, deschis in 2009. Tot cu BCR a incheiat un contract de imprumut scadent in 2031, in valoare de 34 mii euro.

La rubrica venituri, Birlea a mentionat doua surse principale: 73,3 mii lei, de la Senat, si 73,5 mii lei de la Universitatea de Nord, unde este cadru didactic. Anual, Birlea castiga aproximativ 1,5 miliarde lei vechi. Adica mai mult decat valoarea creditului pe care il are de platit in urmatorii 20 de ani. La fel ca si senatorul Bota, si Gheorghe Birlea duce lipsa de o masina.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu