- Publicitate -
Ad imageAd image

Facebook isi va lansa luni propriul sistem de mesaje e-mail

Ad imageAd image

Reteaua sociala Facebook va anunta luni lansarea propriul sau sistem de mesaje e-mail, potrivit informatiilor din presa specializata americana. Grupul va organiza o conferinta de presa, in cadrul careia ar urma sa dezvaluie ceea ce sursele din interiorul companiei numesc „Gmail killer”, referire la sistemul de mesaje e-mail al Google, scrie Le Monde.

Ambele companii sunt angajate de mai multe saptamani intr-o lupta privind accesul la datele de contact ale utilizatorilor lor. Google a blocat accesul Facebook la carnetul de adrese ale utilizatorilor de Gmail, dupa ce Facebook a refuzat sa deschida carnetul adreselor sale serviciilor Google. Plecarea recenta a mai multor angajati ai Google corupti de Facebook a condus, de asemenea, la cresterea tensiunilor si a determinat motorul de cautare sa reactioneze.

Conform site-ului de specialitate Allfacebook.com, Facebook ar trebui sa propuna adrese in domeniul de internet @fb.com, pe care compania l-a cumparat la 11 noiembrie pentru o suma care nu a fost facuta publica.

Dar daca retea sociala pare sa vrea sa concureze direct cu Gmail, lansarea unui serviciu de posta electronica va concura direct si cu Hotmail, sistemul companiei Microsoft, lider de piata. Hotmail, ca si Gmail, si-a construit succesul pe integrarea serviciilor de mesagerie cu alte servicii ale companiilor mama, precum chatul sau partajarea si imbinarea documentelor.

Facebook a fost creat de catre Mark Zuckerberg pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate sau/si necunoscute. in acest moment este una dintre cele mai raspandite retele sociale din lume. La sfarsitul anului 2009, Facebook avea pe glob circa 400 milioane de utilizatori inregistrati.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu