- Publicitate -
Ad imageAd image

Geoana ii cere lui Boc sa-si retraga asumarea pe legea educatiei

Ad imageAd image

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, i-a trimis o scrisoare premierului Emil Boc in care ii solicita retragerea raspunderii pe Legea Educatiei.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca decizia Curtii Constitutionale referitoare la angajarea raspunderii de catre Guvern pe Legea Educatiei exprima extrem de clar faptul ca demersul Executivului este neconstitutional. Prin urmare, din punct de vedere juridic, angajarea raspunderii trebuie retrasa. Mircea Geoana a anuntat ca ii trimite o scrisoare premierului Emil Boc in care ii solicita, in mod oficial, acest lucru. in caz contrar, problema va fi transata in Parlament. “Curtea Constitutionala spune extrem de clar ca angajarea raspunderii este neconstitutionala, iar motivarea este extrem, extrem de clara. (…) Din punct de vedere juridic, o procedura declarata neconstitutionala aduce dupa sine retragerea acesteia”, a declarat Mircea Geoana, dupa publicare motivarii Curtii in acest caz.

Curtea Constitutionala a publicat, vineri, motivarea deciziei referitoare la Legea Educatiei. Judecatorii CCR sustin ca angajarea raspunderii de catre Guvern asupra acestei legi a declansat un conflict juridic intre Guvern si Parlament. Cu toate acestea, se arata in motivare, cererea de anulare a angajarii raspunderii depaseste competentele Curtii, iar solutia apartine in exclusivitate autoritatilor aflate in conflict.

e-politic.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu