- Publicitate -
Ad imageAd image

„Eco-voluntar in Maramures” – Vezi care sunt beneficiile unei implicari in munca de voluntariat

Ad imageAd image

Voluntariatul este o activitate desfasurata din proprie initiativa, prin care o persoana fizica isi ofera timpul, talentele si energia in sprijinul altora fara o recompensa de natura financiara, dar care poate deconta cheltuielile realizate in sprijinul activitatii.

Pe langa decontarea cheltuielilor ocazionate de activitatea in sine, voluntarul obtine, in schimbul muncii lui, o serie de avantaje.

Astfel, printre avantajele muncii de voluntariat se numara:

–         Traininguri de dezvoltare personala si profesionala gratuita. In mod normal, educatia non-formala este platita, dar majoritatea organizatiilor care desfasoara activitati cu voluntarii le asigura acestora sesiuni de pregatire pentru domeniul in care activeaza.

–         Valoare adaugata pentru CV. De foarte multe ori, facultatile din tara sau din strainatate solicita activitati de voluntariat, acestea fiind o conditie de admitere.

–         Experienta pentru o viitoare profesie si a unui viitor job. Pentru cei care sunt la liceu sau la facultate si nu stiu daca li se potriveste un anumit domeniu, realizarea unui stagiu de voluntariat in domeniul dorit ii poate ajuta.

–         Networking. Cei care se implica in activitati de voluntariat au sansa sa cunoasca tineri din tara sau din diferite parti ale lumii care au aceleasi interese si cu care pot impartasi experiente si redacta proiecte.

In perioada 5 august- 31 octombrie 2010, asociatia Centrul pentru Dezvoltare Durabila Greentin implementeaza proiectul “Eco-voluntar in Maramures”. Scopul proiectului, implementat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret Maramures, este promovarea conceptului de eco-voluntar si a valuntariatului in randul tinerilor maramureseni. Cei care doresc sa participe la activitati de voluntariat pot solicita sprijinul membrilor asociatiei, trimitand un mail la adresa [email protected].

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu