- Publicitate -
Ad imageAd image

„Eco-voluntar in Maramures”: Afla ce presupune o munca de voluntariat si cum poti sa te implici intr-o astfel de actiune

Ad imageAd image

Voluntariatul este o activitatea deschisa tuturor. Indiferent de varsta, sex sau abilitati, oricine poate desfasura o activitate de voluntariat. De ce? Pentru ca avem cu totii cel putin un lucru la care ne pricepem suficient de bine, fie ca este abilitate sau talent pe care sa-l putem pune in folosul unei persoane care se afla in nevoie sau in folosul comunitatii in care traim.

Totul este sa ne dorim acest lucru si sa gasim acea organizatie care sa ne ofere oportunitatea potrivita.

In functie de activitatea prestata exista actiuni de voluntariat in diferite domenii: social, civic, cultural, sanatate, administrativ sau ecologic.

In domeniul ecologic, un voluntar va intreprinde o serie de activitati specifice. O lista de activitati specifice muncii unui eco-voluntar sunt:

igienizarea unor parcuri, zone de joaca pentru copii sau diverse zone de agreement, participarea la organizarea de campanii de promovare a reciclarii diferitelor materiale, participarea la campanii dedicate importanta protejarii mediului etc.

Promovarea eco-voluntariatului face parte dintre-o campanie initiatia de Centrul pentru Dezvoltare Durabila Greentin in cadrul proiectului “Eco-voluntar in Maramures”. Proiectul este implementat cu sprijinul Directiei Judetene pentru Tineret Maramures, in perioada 5 august-31 octombrie 2010.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu