- Publicitate -
Ad imageAd image

Barbatii cu degetul inelar lung, condamnati sa triumfe

Ad imageAd image

Cu cat mai lung este degetul inelar al unui barbat in comparatie cu celelalte degete, in special fata de cel aratator, cu atat mai mare este probabilitatea ca el sa fie o ‘fiara’ in afaceri, un invingator in sport, un casanova in dragoste… si sa se imbogateasca, relateaza joi cotidianul spaniol ABC, referindu-se la concluziile unei cercetari realizate de oameni de stiinta ai Universitatii Concordia din Montreal (Canada).

Motivul este ca barbatii cu acest deget deosebit de lung au primit in timp ce se aflau in uterul matern niveluri cantitati mai mari de testosteron, hormon foarte important pentru dezvoltarea agresivitatii si competitivitatii – caracteristici care, in mod traditional, cu sau fara motiv, sunt considerate masculine.

Aceasta ii face pe barbatii respectivi sa-si asume riscuri mai mari in diverse fatete ale vietii lor: in relatiile personale, pe terenul de sport sau pe piata financiara.

Gad Saad – autor principal al studiului si profesor de stiinte ale comportamentului evolutiv – si echipa sa au analizat asumarea riscurilor pe un esantion de 413 studenti de ambele sexe.

‘Am cercetat relatia dintre testosteronul prenatal si diferitele inclinatii spre risc, iar rezultatele noastre arata o asociere intre testosteron si marele risc asumat de barbati in trei domenii: recreativ, social si financiar’, explica Saad.

Potrivit cercetatorilor, aceasta atitudine de ‘macho alfa’ ii face pe cei alesi ‘mai atractivi pentru femei’.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu