- Publicitate -
Ad imageAd image

PNL ar putea declansa procedura suspendarii presedintelui, daca va promulga legea educatiei reasumata de Guvern

Ad imageAd image

PNL ia in calcul varianta suspendarii sefului statului in cazul in care acesta ar promulga Legea educatiei, ca urmare a unei noi asumari a raspunderii Guvernului, in ciuda verdictului Curtii Constitutionale, a declarat presedintele partidului, Crin Antonescu.

„Daca totusi nu vrem sa ajungem in haos sau in niste stari mai grave, ca si asa vorbim de un razboi civil la figurat, care este in Romania, trebuie sa mergem pe calea procedurilor. Nu mai poate fi oprita aberatia asta decat la presedinte, care sa nu promulge o lege adoptata impotriva unui verdict explicit al Curtii Constitutionale. Daca presedintele ar promulga legea, atunci si el s-ar situa, alaturi de premierul Emil Boc, in afara legii si ar incalca Constitutia. Atunci, impotriva presedintelui exista procedura de suspendare pe care nu am ezita sa o declansam”, a afirmat liderul liberal.

Antonescu sustine ca nu a avut, pana in prezent, discutii pe tema suspendarii presedintelui Traian Basescu in cazul promulgarii Legii educatiei, in urma asumarii raspunderii Guvernului in Parlament. El afirma ca o astfel de tema va fi abordata in cadrul intalnirii de luni cu liderii Partidului Social Democrat si Partidului Conservator.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu