- Publicitate -
Ad imageAd image

Noi tratamente pentru acnee, piele sensibila si impotriva matretii

Ad imageAd image

Dermatologul trebuie sa depisteze peste 3.000 de boli, iar 98% dintre consultatii sunt pentru boli precum dermatita atopica, acnee, uscaciunea pielii, a declarat miercuri dr. Mihaela Leventer, specialist dermatolog, intr-o conferinta de presa.

Pielea sanatoasa este influentata de calitatea vietii, de genetica, de factorii de mediu, iar o educatie pentru adaptarea tipurilor de cosmetice la tipurile de piele este necesara.

O statistica americana a evidentiat ca oamenii cheltuiesc o treime din venituri pentru ingrijirea pielii, a subliniat medicul, adaugand ca pentru a avea o piele sanatoasa nu trebuie sa fumam, sa consumam putin alcool, sa nu ne expunem la soare, sa nu traumatizam pielea storcand cosurile.

Acneea afecteaza 85% dintre adolescenti, dar se intalneste si la adulti. Tratamentul are trei pasi: tratament cosmetic, terapie locala si medicamente, a explicat dr. Leventer.

Unul dintre tratamentele de prima linie in acnee este cu Brevoxyl, in tratamentul formelor usoare pana la moderate de acnee vulgara. Cu aceasta crema se reduc leziunile dupa aproximativ sase saptamani. in perioada tratamentului este recomandat sa fie folosite produse dermatocosmetice de ingrijire delicata, precum gama Physiogel, a spus dr. Leventer.

Gelul si crema Physiogel sunt cele mai potrivite produse pentru pielea sensibila, uscata si care se deshidrateaza usor. Atat gelul, cat si crema hidrateaza si catifeleaza pielea si actioneaza ca o bariera naturala de protectie impotriva deshidratarii, dar si a factorilor externi. Aceste produse au fost special create pentru a avea o actiune emolienta si de protectie si pentru a veni in sprijinul persoanelor cu piele uscata si sensibila, degradata atat de stilul de viata, cat si de diverse afectiuni – precum alergii cutanate, dermatita atopica, diabet zaharat, stres, pruritul varstei inaintate, neurodermita si psoriazis vulgar – a explicat specialista.

Matreata este clasificata drept o forma mai usoara de dermatita seboreica cu descuamare vizibila, dar fara inflamatie, a explicat dr. Leventer.

Matreata altereaza calitatea vietii, deoarece da o stare de nemultumire, de neliniste, un stres permanent, dar afecteaza si imaginea publica sau profesionala. Conform statisticilor 30% din populatie sufera din cauza matretii, aceasta avand o incidenta redusa inainte de pubertate, mai ridicata intre 18-40 ani, in anotimpul rece (ca precadere) si la anumite grupe de pacienti (in special cu imunitate scazuta). Barbatii sunt mai afectati decat femeile, proportia fiind de 6 la 1. Forma mai grava a matretei, dermatita seboreica, afecteaza 3-5% din populatia masculina tanara.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu