- Publicitate -
Ad imageAd image

Mircea Dolha vs PSD Maramures – Intrunirea Consiliului Municipal de miercuri, ar putea fi hotaratoare pentru destinul politic al lui Dolha

Ad imageAd image

PSD Baia Mare e un vulcan, gata sa erupa. Dizolvarea structurii de conducere a Organizatiei Municipale nu a avut darul de a aduce linistea sperata de presedintele Mircea Ursache. Din contra, Mircea Dolha si colegii sai afirma ca nu vor renunta la a lupta pentru apararea drepturilor prevazute de statut.

Miercuri, de la ora 16, este asteptata o sedinta a Consiliului Municipal al PSD Baia Mare. Aceasta a fost organizata atat de vechea conducere, cat si de cea noua. Mircea Dolha afirma ca hotararea de dizolvare a conducerii Organizatiei nu se refera la Consiliul Municipal, astfel ca il poate convoca oricand.

De cealalta parte, Gabriel Zetea, secretarul Organizatiei Judetene, afirma ca inca din cursul zilei de sambata, conducerea PSD Maramures a anuntat o sedinta a Consiliului Municipal pentru aceasta data, cu precizarea ca ea urma sa aiba loc la ora 17. Pentru a nu risca o degenerare a lucrurilor in interiorul Organizatiei, cele doua sedinte au devenit una singura si ea va avea loc la ora 16.

Mircea Dolha declara ca prin convocarea Consiliului Municipal, are in vedere pozitionarea membrilor Organizatiei fata de hotararea de dizolvare a conducerii. Chiar daca, in ultima perioada, s-a vehiculat faptul ca Dolha ar intentiona excluderea unora dintre membrii PSD Baia Mare, care fac parte si din structura de conducere a Organizatiei Judetene, aceasta nu pare o varianta plauzibila. Nici chiar viceprimarul baimarean nu s-a aratat dispus sa faca asta, precizand ca nu ar fi echitabil sa raspunda colegilor sai cu o astfel de moneda.

In ceea ce priveste conducerea PSD Maramures, aceasta nu se arata dispusa a face concesii. Gabriel Zetea afirma ca lucrurile sunt simple. Daca Mircea Dolha accepta hotararea de dizolvare, nu exista nicio problema. In caz contrar, va fi ceva mai delicat. Din punctul sau de vedere, viceprimarul baimarean s-ar putea situa in afara intereselor partidului si s-ar putea alege cu o sanctiune. Si, cu siguranta, conducerea judeteana nu va avea retineri in a i-o aplica lui Dolha.

Conform statutului, se pot lua patru sanctiuni: avertisment, retragerea sprijinului politic, suspendarea si excluderea. Sedinta de azi ar putea fi una hotaratoare pentru viitorul politic al lui Mircea Dolha. Ramane de vazut cum va gestiona acesta problema relatiilor sale cu conducerea PSD Maramures.

 

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu