- Publicitate -
Ad imageAd image

Caricatura zilei: Dupa ce i-a lasat in bezna pe tigani, Vasile Vlasin asteapta integrarea lor in societate. Ii sugeram sa inceapa cu sapun, batista, abac…

Ad imageAd image

Cu siguranta, atunci cand consilierul local Vasile Vlasin a cerut oprirea consumului ilegal de curent in „colonia Craica”, s-a gandit la binele locuitorilor „paradisului tiganiei”. Poate chiar a avut in vedere si aducerea acestora la o stare de normalitat din punct de vedere social. Nu neaparat o idee rea, dar mult prea avansata in raport cu nivelul de nomazi la care au ramas tiganii aciuiati pe malurile paraului situat la periferia Baii Mari.

Ii sugeram consilierului Vlasin sa inceapa cu sapunul, batista, abacul si abecedarul, inainte de a folosi termeni ca furt, ilegal, dosar penal, pe care tiganii nu ii inteleg. Nu de alta, dar ajunge sa vorbeasca singur. Cat despre integrarea romilor, mai povestim. Intrebarea nu e daca tiganii sunt capabili sa faca pasul acesta, ci daca suntem noi, ceilalti, pragatiti a-i accepta. O caricatura de Mihai Matei.

ZiarMaramures.ro


Distribuie articolul
Adaugă un comentariu