- Publicitate -
Ad imageAd image

Mircea Badea si Victor Ciutacu au protestat in fata sediului CNA, fata de dictatura mascata a actualei puteri

Ad imageAd image

Realizatorii TV Mircea Badea si Victor Ciutacu au protestat, marti, fata de ”cenzura”, in Piata Constitutiei, in apropierea sediului Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Cateva sute de persoane s-au alaturat actiunii de protest a jurnalistilor, la care a fost prezent si colegul celor doi, Mihai Gadea.

„Suntem aici, in fata CNA-ului, care este o institutie a statului roman construita pe criterii politice, sa le spunem ca noua nu ne place cenzura (…) Vreti ca acum, in anul 2010, sa mai existe o colectie de personaje, indiferent cine sunt ele, sa mai hotarasca in numele nostru? (…) Noi nu mai vrem abuzuri”, a declarat Mircea Badea.

El a afirmat ca mitingul din Piata Constitutiei nu este unul politic, ci legat de dreptul la libera exprimare pentru care in decembrie 1989 au murit oameni.

„Scopul acestui miting a fost sa aratam lumii ca exista oameni liberi, ca exista oameni civilizati si ca putem sa ne strigam libertatea, pentru ca ne-am saturat sa incerce sa ne cenzureze un organism profund politic.Vrem sa aratam ca in tara asta se poate vorbi liber si ca oamenii care vorbesc liber sunt oameni civilizati”, a declarat, la randul sau, Victor Ciutacu.

Participantii la protest au scandat, printre altele: „Libertate!”, „Nu ne este frica!”, „Jos dictatura!”, „Rusine sa va fie!”, „Jos CNA-ul!”, „Pe voi nu va iubeste nimeni!”, „Demisia!”, „Sclavii lui Basescu!”, „Jos Basescu!”

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu