- Publicitate -
Ad imageAd image

Scaderea cu 25% a salariilor bugetarilor se resimte si in randul taximetristilor baimareni – Unii vor renunta la meserie, odata cu schimbarea culorii masinii

Ad imageAd image

Taximetristii din Baia Mare o duc din ce in ce mai prost. Cel putin asa au declarat unii dintre ei. Acestia spun ca incasarile au scazut considerabil in ultima vreme, un factor important fiind si diminuarea salariilor cu 25% a bugetarilor.

“Stau foarte rau cu incasarile. La 100 de lei incasati, doar 30% sunt ai nostri. Un proprietar de taxi dupa ce isi face un calcul anual, ramane cam cu 700-800 de lei. Muncim zilnic 12 ore, inclusiv de sarbatori. Taxele sunt destul de mari, plus ca se si suprapun. Ar trebui sa platim o singura taxa, nu si la primarie sau la stat. Cauciucurile ma costa cam 200 de lei. De multe ori nu ajungem nici la 100 de lei pe zi, dar pe luna reusim sa adunam vreo sase sau sapte milioane”, a spus un taximetrist baimarean.

Schimbarea culorii la masini a fost amanata pentru la anul.

“Incasarile din ultima vreme s-au injumatatit. Schimbarea culorii ramane pe anul viitor, cand se va reglementa tot, in caz ca nu o sa se amane iarasi. Nu mi-am facut un calcul, dar combustibilul ma costa vreo 40 de lei pe zi. Cauciucurile pe iarna ajung undeva la 300 de lei bucata, daca le iei noi, iar uleiul 200 de lei un schimb. Pe luna incasam aproximativ 2.600 de lei, din care multi se duc pe cheltuielile aferente masinii”, ne-a declarat un alt taximetrist.

Taximetristii ce platesc leasing ar putea sa se lase de meserie, daca schimbarea culorii la masini va fi obligatorie.

“Am sperat ca odata cu inceperea scolii va fi mai bine, dar incasarile tot s-au redus. Se simte foarte tare scaderea salariilor cu 25% a bugetarilor. Cu schimbarea culorii la masini va fi mai complicat, mai ales pentru cei care au leasing, ce nu au voie sa schimbe culoarea. Asta ar insemna ca o masina de 25.000 de euro n-o sa mai poata face taxi.

Media la combustibil e de 35-40 de lei pe zi, iar rovigneta ma costa 100 de lei pe an. Cauciucuri noi nu ne prea permitem, mai mult second-hand, care costa in jur de 50 de lei bucata. Pe zi reusesc sa obtin pana la 160 de lei, din care platesc combustibilul, iar restul imi raman mie – cam 60 de lei”, a declarat un taximetrist din zona Meda, care pana la ora pranzului nu reusise sa faca nicio cursa.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu